Природа – наш дім

2017-03-29

/Files/images/vchitel_shkoli/екскурс.jpg

Вмійте природу любити:

Вам у походи ходити,

І мандрувать, любідіти.

Вмійте ж природу любити,

Природа – наш дім. Ми повинні бути жителями, які примножують, а не руйнують багатство свого дому.

28 березня учні 2-4 класу-комплекту Тростянецької ЗОШ ходили на екскурсію у с. Тростянець. Усіх дітей вчать дома і в школі, що природу треба любити і берегти. Звідки ж тоді беруться поламані деревця на подвір’ях, купи сміття на березі озера чи річки, оберемки під сніжників у руках? Чому люди чинять зло природі? Можливо, вони не розуміють, чому забороняється робити ті чи інші вчинки?

Саме тому, учні пригадували, як потрібно поводитися у природі, щоб не завдати їй збитків.Повторили правила поведінки у природі:

1.Не ламати кущів та дерев. Рослина – жива істота, кожен литочок виділяє в повітря кисень,необхідний для дихання тваринам і людям.

2 .Не пошкоджувати траву, дерева. Це дуже їм шкодить. Із нанесеної рани витікає сік, через неї у дерево можуть проникнути мікроорганізми.

3. Не ловити комах. Не знищувати павуків, жаб, ропух, змій і вужів.Комахи запилюють рослини.Павуки, жаби, змії, мурахи знищують шкідливих комах.

4. Не ловити диких тварин і забирати їх додому. Дикі тварини не можуть жити в неволі. Вони загинуть.

5. Не руйнувати гнізда і не зачіпати їх. Порушені гнізда птахи покидають. З яєць, які там були, вже не вилупляться пташенята.

6. Не рвати в лісі чи на луках квітучих рослин. Кожна зірвана квітка – це комашка, яка залишились без їжі. Це втрачен насіння, з якого не виростуть нові рослин. Саме через нашу звичку їх зривати, гарні квіти стали рідкісними і зникаючими.

7. Не розводити багаття в лісі чи на луках. Пожежа, яка можев иникнути від залишеного багаття, знищує рослини і тварини, спричиняючи іноді стихійне лихо.

8.Не залишати сміття на природі. Не викидати його у водойми. Цим не тільки забруднюєте воду, а завдаєте біди людям, які можуть отримати травми під час купання.

Учні все пригадали і чемно поводились у природі.

Учитель початкових класів Тростянецької ЗОШ І-ІІст. Богатирьова А.І.

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930