БУДЬ ЛЮДИНОЮ!

2016-05-05

/Files/images/vchitel_shkoli/P1180343.JPG

Нещодавно з ініціативи директора Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. Марка Бігуса в одному з автобусів «Школярик» було проведено цікаву акцію «Будь людиною!».

Це частина цілеспрямованої роботи з дітьми щодо профілактики травматизму, з метою виховання відповідного ставлення до безпеки людини, формування світоглядних та етичних основ здорового способу життя і, найголовніше, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у громадських місцях.

Сьогодні питання вихованості стоїть дуже гостро. Значення цього слова змінюється залежно від розвитку суспільства, його культурного рівня. Вихованість формується з дитинства у сім’ї, школі.

Будь-який твій вчинок може свідчити про ступінь вихованості. Ось дорогою до школи ти гримнув дверима під’їзду перед самісіньким носом того, хто йшов слідом. Ось ти перебіг дорогу перед автомобілем, не зважаючи на того, хто сидить за кермом. Ось у школі байдуже пройшов повз малюка, що впав. Або зайшов до шкільного автобуса, не вітаючись, із ранцем на спині, штовхаючи інших дітей і наступаючи їм на ноги. Голосно лаючись…
Ось, у театрі на виставі ти, у головному уборі, записуєш виставу на телефон піднявши руки з телефоном, бо ти хочеш записати виставу на свій телефон. Так поводить себе лише невихована людина.

Бути вихованою людиною — це і вміння вітатись, і підтримувати в товаристві розмову, і правильно їсти, одягатись, і вміння поводитись у громадських місцях.

Поступитися місцем у переповненому автобусі літній людині означає самому відчути помітну незручність. Та без вагань це зробить кожна вихована людина.

Знаючи елементарні правила дорожнього руху, правила поведінки в громадських місцях, ми показуємо себе на високому рівні. Тому кожен може брати приклад з вихованої людини і може не боятися бути смішним.

З упевненістю можна сказати, що уявлення про те, якою повинна бути культурна людина в сучасному світі, у кожного своє. У мене одна точка зору, а в когось інша. Та бажання йти в ногу з часом, при цьому залишаючись індивідуумом, загальне у всіх. Досить просто в будь-які ситуації залишатися собою, вести себе гідно, культурно, поважати оточуючих, тому не так вже й складно бути вихованою людиною.

Учитель англійської мови Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. Сембай М.А.

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930