• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Україна у моєму серці»: Тростянець - Лука

«Україна у моєму серці»: Тростянець - Лука

2013-04-21

/Files/photogallery/748/IMG_2565.jpg

Дарувати комусь радість завжди приємно. Із такою гарною місією учні та вчителі Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. завітали в підшефне село Лука, з якого у школі навчаються діти. Саме там, у будинку «Просвіти», 21 квітня відбулося літературно-музичне свято, яке мало назву «Україна у моєму серці».

Учитель української мови та літератури Сидорович Л.В. розпочала його такими словами: «Кожен, хто живе в Україні й вважає себе її громадянином, має своє розуміння, що означає для нього це слово. Але візьму на себе сміливість стверджувати, що в серці кожного має бути сокровенне місце для любові до рідної землі, Т.Шевченка, української мови. Тому сьогодні наш захід увібрав у себе всі ці три складові. Ми спробуємо провести лінію між двома епохами - часів Тараса Шевченка та сьогоденням, провести своєрідний діалог. Для цього використаємо всім відомі поезії великого Кобзаря і поетичні творіння нашої сучасниці, вже багатьом відомої поетеси, сільської вчительки із Львівщини Любові Проць (член Спілки письменників України, нагороджена республіканською премією ім. В. Симоненка). Її збірка «Група крові» двічі була в списку творів, які претендували на присудження Шевченківської премії. І хоча пальму першості отримали інші, без сумніву, творчість цієї непересічної особистості заслуговує на увагу». І справді, завдяки такому нестандартному підходу цей виховний захід набув особливої ваги. Окремі поезії змушували задуматися над болючими темами: село вимирає, українську мову чимраз більше засмічують «круті» російські слова, а тих, хто здатний повести за собою націю, нема.

Особливе пожвавлення та захоплення викликала театралізована вистава: ляльки відтворили події дитинства малого Тараса Шевченка. Віршований текст читала автор, Сидорович Л.В., а юні актори, учні 5-6 класів змусили глядачів поринути у світ українського села початку ХІХ ст. Не стандартні фрази з підручника, а цікаві й часом невідомі широкому загалу деталі показали Тараса як маленького хлопчика зі своїми глибокими почуттями й переживаннями.

Пісні на слова Тараса Григоровича вже давно стали відомими й улюбленими. Під акомпонемент учителя музичного мистецтва Огоновського В.В. учні школи виконали деякі з них. Розчулили присутніх учениці 1 класу Приймак Любов і Тухай Тетяна, які заспівали пісню «Зацвіла в долині червона калина».

Тему української мови було продовжено в театралізованих інсценуваннях гуморесок П.Глазового. Сміх, який вибухав після кожної нової сценки, свідчив, що глядачі (а їх у залі було чимало!) гарно сприймали юних акторів. Свято, що тривало майже годину, закінчилося.

На закінчення директор Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. А.Ю.Савчук підкреслив, що у стінах цієї школи діти не лише навчаються основних дициплін, але й у повній мірі розвивають усі свої таланти. Саме тому він запрошує усіх бажаючих завітати в гості. Також дітям приємно було почути гарні слова подяки за подарований настрій глядачам та отримати солодощі від завідуючої будинком «Просвіта» О.Р. Рудої та сільського депутата М.М. Безпалька.

Учитель української мови та літератури Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. Сидорович Л.В.

Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930