Вшанували пам’ять Бориса Золотника

2016-01-26

/Files/images/vchitel_shkoli/P1160897.JPG

У Тростянецькій ЗОШ І-ІІ ст. відзначили 63 річницю від дня народження громадсько-політичного діяча Золочівського краю Бориса Золотника.

Директор школи Марко Бігус на виховній годині розповів про свого вчителя історії, класного керівника й активного громадського діяча.

«Крізь чверть століття пригадую стосунки між учнями і класним керівником, учителем історії Борисом Андрійовичем Золотником.
Якщо улюблену вчительку учні називають «класною мамою», то Борис Андрійович був для нас «класним батьком».

Активний, цікавий, ініціативний, турботливий і толерантний.
Його активний спосіб життя, роботи і так очікуваного нами, учнями, активного відпочинку, поширювався і на нас.
Цікавість до пізнання світу і прагнення показати його нам проявлялися в організації туристичних походів рідним краєм, екскурсійних поїздок Україною і за її межі.

Поєднувати роботу і громадсько-політичну діяльність не всім дано. А йому це вдавалося. Був стержнем громадсько-політичного життя Золочівського краю останні 25 років. За що би не взявся, доводив до кінця. Він це любив.

Пригадую випадок із шкільного життя. Радянський союз,1989 рік. Поїздка у міста Лєнінград (сьогодні Пітєрбурґ) – Вільнюс – Рига. Ночуємо в Лєнінградській школі. Місяць червень, у Лєнінграді «білі ночі» - це коли вночі видно так, «хоч голки збирай». Ми, учні, ніяк не вгамуємося: хі-хі, ха-ха. Відчиняються двері. Борис Андрійович: «Ну що ж ви хлопці… Завтра рано вставати, треба відпочити. А ну, спати!». Напевно, хтось із нас ляпнув, що без пісні не спиться. І раптом Борис Андрійович, повернувшись, заспівав англійською мовою один куплет пісні «Yesterday» британського гурту «The Beatles». Ми були так вражені уміннями і можливостями свого класного керівника… Просили ще. Але намарно. Через 15 хвилин ми позасинали.

Сьогоднішнє покоління може почути вільно будь-яку пісню будь-якою мовою світу, і це велике щастя. А в той час за «залізною завісою» ми відчували «голод» не тільки продуктів харчування, послуг, а й музичної культури Вільного світу.
Ми, учні 11-В класу 1993 року випуску Золочівської школи № 2 ім. М.Шашкевича, вдячні Борисові Андрійовичу за те добро, яке росте в нас.
Словами вдячності про вчителя підсумував директор Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. Марко Бігус

Кiлькiсть переглядiв: 182

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930