УРОК МУЖНОСТІ

2015-10-24

/Files/images/vchitel_shkoli/IMG_4796.jpg

У Тростянецькій ЗОШ І-ІІ ст. багато уваги приділяють національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління, адже сьогоднішні школярі - це наша зміна, наше майбутнє. 20 жовтня цього року для учнів 5 - 9 класів відбувся Урок Мужності. Його цікаво та доступно провели бійці 5 добровольчого батальйону, який сформований переважно з членів "Правого сектору» . На зустріч прибуло семеро бійців, серед яких були і 20-22-річні хлопці, і посріблені сивиною чоловіки середнього віку. Цікаво, що серед гостей був недавній випускник нашої школи Микола Квас та батько трьох учнів Тростянецької школи -першокласниці Іринки, четвертокласника Миколки та п'ятикласника Данила- Ігор Джумало.

Діти з цікавістю подивились відеоролик і набір фотосвітлин про воєнні будні 5 добровольчого батальйону, адже більшість гостей були активними учасниками воєнних подій на сході України. Затамувавши подих, діти та їхні вчителі слухали про події під Пісками, біля Іловайська, на Савур-могилі, в Донецькому аеропорту, звідки було привезено й продемонстровано уламок ракети, якими посипають наших хлопців ворожі "Гради". Із глибоким сумом і повагою було згадано про 18-річного "Сєвєра", який показував справжні чудеса геройства, але, на жаль, завершив своє юне життя в Донецькому аеропорту. Присутні з цікавістю подивились на зразки сучасної зброї (навчальної), хлопчики приміряли військову амуніцію, бронежилет тощо. Гості також доступно пояснили присутнім, чому саме добровольцями, за велінням серця, вони пішли на східний фронт, а не з чийогось наказу, страху чи примусу, згадали події на Майдані, адже були вони й там.

Школярі почули й про те, шо серед добровольців є багато бійців з інших країн - Білорусії, Грузії , Чечні, Росії. Хлопці з теплотою згадували мініатюрну безстрашну медсестру з Донецька, яка неодноразово була з ними пліч-о-пліч на полі бою. Багато добрих слів було сказано на адресу волонтерів, які допомагають геть усім - як Збройним Силам України, так і добровольчим батальйонам.

Хлопці-добровольці висловили тверду впевненість в неминучій перемозі учасників АТО та в тому, що рідна наша земля – Україна - назавжди залишиться цілісною, єдиною та неподільною. Школярі та працівники Тростянецької школи одноголосно підтримують таку ж думку: перемога буде за нами!

Ольга Леськів, учиель математики Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст., класний керівник 8 класу
Кiлькiсть переглядiв: 174

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930