ГОЛОВНЕ НЕ ПЕРЕМОГА, А УЧАСТЬ!

2015-09-21

/Files/images/vchitel_shkoli/IMG_1255.jpg

У рамках всеукраїнського олімпійського тижня, що тривав минулого тижня, в Тростянецькій ЗОШ I-II ст. пройшли цікаві заходи. Їхньою метою було пропагування Олімпійських ігор як найбільшої події у царині спорту нашої планети. Вчитель фізичної культури Семенко Я.М. на олімпійському уроці намагався донести учням досягнення українських спортcменів на іграх усіх Олімпіад. А вони дійсно вражають! Це і Лариса Латиніна, яка здобула найбільшу кількість олімпійських медалей із спортивної гімнастики – 18! Стрибун у висоту Сергій Бубка був першим , хто здолав відмітку в 6 метрів. Яну Клочкову за вражаючі досягнення в плаванні прозвали «золотою рибкою». Кумир сучасної молоді, боксер Володимир Кличко, свого часу теж став олімпійським чемпіоном в Атланті. Цей перелік можна було б довго продовжувати, одначе це свідчить лише про одне, що наша держава міцно закріпилась у когорті найсильніших спортивних країн світу.

Окрім уроку та загальношкільної лінійки, присвяченої історії Олімпійських Ігор, у нашій школі проводились ще й і спортивні турніри. Традиційно розпочались вони із легкої атлетики, яку ще образно прозвали «королевою спорту». У бігові на середню дистанцію перемогу виборов учень 5-го класу Адамик Ігор. До слова, його рідний брат, учень 8-го класу Адамик Андрій, здобув впевнену перемогу в іншому турнірі – з гімнастики. Йому не було рівних у підтягуванні на перекладині. Інший учень 8-го класу Мужинець Роман домігся переконливої перемоги у вправах на перекладині.

Улюблений вид спорту багатьох наших школярів – настільний теніс (із 1988 року він ввійшов до олімпійської програми) - теж був представлений на олімпійському тижні. Тут розгорілись справжні олімпійські баталії, бо ніхто із учасників не хотів ні на йоту поступитись іншому. А пальму першості виборов учень 9-го класу Моськін Дмитро (до речі, вже двічі поспіль). Другим став Войтович Володя із 7-го класу, а третім – Мужинець Роман із 9-го. Серед дівчат святкувала перемогу учениця 8-го класу Чирко Марія, Лиса Наталя із 6-го була на 2 місці, Коваль Андріана із 8-го класу замкнула трійку переможців.

І хоча переможцем Олімпійських Ігор мріє стати кожен спорт овець земної кулі, все ж таки на першому плані тут завжди буде гасло - «головне не перемога, а участь!». Бо в ньому вся філософія «Ігор всіх часів і народів».

Учитель фізичної культури Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. Семенко Я.М.
Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930