Охорона праці – охорона життя

2015-04-30

/Files/images/vchitel_shkoli/IMG_4355.jpg

Проводити різноманітні заходи, присвячені Всесвітньому дню охорони праці, який відзначають 28 квітня, у Тростянецькій ЗОШ І-ІІ ст. вже стало доброю традицією. І недарма, адже травматизм і смертність від нещасних випадків посідає одне з перших місць після серцево-судинних і онкологічних захворювань. Причиною цього є не лише недостатнє матеріально-технічне забезпечення (почасти і його повна відсутність), а радше нехтування правилами безпеки, безвідповідальність до власного і чужого життя.

Сьогодні ще школярі, а завтра дорослі люди, які працюватимуть, зароблятимуть гроші, – тростянецькі учні повинні бути не просто проінформовані, але й свідомі того, що особисто відповідатимуть за безпеку праці, а отже, і життя. Саме тому девіз 2015 року вкрай актуальний –Тростянецька школа приєднується до формування превентивної культури праці. Із цією метою відбулася загальношкільна лінійка, на якій учні пригадали історію створення цього дня, мотиви, через які привертають увагу всього суспільства до стану охорони праці. Далі згідно з планом проведення заходу діти мали можливість подивитись на малюнки, присвячені Дню охорони праці, прокоментувати їх та подискутувати. Захистити власне життя та врятувати життя іншого – гуманітарний обов’язок і подвиг кожного з нас.

Так, учениця 2 класу Приймак М. продемонструвала, як захиститися від забруднень радіоактивними речовинами за допомогою підручних засобів. А після перегляду й обговорення навчального фільму учні спробували себе в ролі рятувальників – було змодельовано ситуацію надання долікарської допомоги методом непрямого масажу серця та штучної вентиляції легень «утопельнику». Хоча (і на щастя) ситуація була уявною, усе ж діти спочатку розгубилися, та зі завданням впорались і дійшли висновку, що такі заходи є корисними та необхідними. Як кажуть у народі, «Попереджений - врятований».

/Files/images/vchitel_shkoli/IMG_4354.jpg/Files/images/vchitel_shkoli/IMG_4349.jpg

Учитель французької мови та основ здоров’я Ничипор О.Р.

Кiлькiсть переглядiв: 158

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930