• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • УПЕВНЕНИЙ СТАРТ АБО ПЕРШИЙ РУБІЖ ПОДОЛАНО

УПЕВНЕНИЙ СТАРТ АБО ПЕРШИЙ РУБІЖ ПОДОЛАНО

2014-06-02

/Files/images/математ.JPG

Зовсім недавно в усіх школах нашої держави солов'їними трелями пролунав останній дзвоник, що сповістив про закінчення навчання. Для школярів молодшої та середньої ланки перед цікавими й захоплюючими канікулами ще треба пройти навчальну практику та навчальні екскурсії.

Початок червня для випускників-дев'ятикласників - це особлива пора, своєрідні жнива, підсумок плідної та наполегливої дев'ятирічної роботи в школі. Це - час Державних підсумкових атестацій, які проводяться з п'яти основних предметів.

Друге червня - дата, яку в цьому навчальному році з нетерпінням і хвилюванням чекали всі дев'ятикласники України, адже це день проведення першої Державної атестації з математики (алгебри та геометрії). Школярі довго та старанно готувалися до цієї ДПА, та все ж у цей день хвилювалися всі, адже все було майже вперше (з часу подібної ДПА в 4-му класі минуло вже довгих п'ять років, та й складність і об'єм матеріалу зовсім не такий...).

Дев'ятикласники та Державна атестаційна комісія школи (голова комісії - директор школи Савчук А.Ю., члени комісії - вчителі математики та фізики Леськів О.М. та Бойко Г.В.) з цікавістю подивилися привітання з початком Державних ДПА в 9 класах начальника Львівського департаменту освіти та науки п.Небожук, із завмиранням серця стежили за номерами вибраних і оголошених варіантів завдань.

Нарешті робота закипіла! Випускники подолали хвилювання, заспокоїлися, зосередилися та запрацювали... Три академічні години пролетіли зовсім непомітно.

Втішно, що діти непогано справилися з поставленими завданнями, більшість підтвердила свої річні оцінки. 20% школярів підвищили свою оцінку порівняно з річною і стільки ж на один бал понизили її. А в загальному картинка оцінок виглядає так: 80% випускників одержали з ДПА з математики оцінки достатнього рівня, а 20% - середнього рівня навченості.

Прикро, звичайно, що ніхто не подолав планки високого рівня навченості, адже в цьому класі навчається дівчинка, яка старанно працювала протягом всіх років навчання, не пасла задніх на районних математичних олімпіадах... Забракло, мабуть, трішечки фортуни та впевненості.

Перший рубіж (а він завжди найскладніший!) успішно подолано. Я впевнена, що й Оля-математик, і Віка-трудівниця, й Аня-винахідниця, і Марія-фантазерка, і Ярослава-мрійниця успішно здадуть усі ДПА, продовжать навчання в улюблених навчальних закладах, знайдуть своє місце в житті та завжди пам'ятатимуть рідну школу та примножуватимуть знання, набуті в ній.

Леськів О.М., вчитель математики Тростянецької ЗОШ І - ІІ ступенів

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930