• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учні та вчителі Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. на спільній молитві

Учні та вчителі Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. на спільній молитві

2013-06-12

/Files/images/IMG_4139_1.jpg

/Files/images/IMG_4140_1.jpg/Files/images/IMG_4150_1.jpg/Files/images/IMG_4154_1.jpg Кожен, мабуть, погодиться, що закінчення школи та отримання про це свідоцтва – дуже важливий крок у житті. Адже після цього – вибір власного шляху, який доведеться торувати самостійно. 12 червня 2013 року було започатковано нову чудову традицію. Учителі та учні Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст., а також їхні батьки зустрілися не у стінах школи, а в храмі Успіння Пресвятої Богородиці.
Саме там о.Ярослав відслужив молебен за цьогорічних випускників школи, поблагословив їх і побажав їм зробити правильний вибір майбутньої професії та ніколи не забувати про Бога.
Після цього усі присутні поспішили до школи, на урочисту лінійку. Ведучі Корман Ольга та Сапужак Вікторія взяли слово й запросили на свято випускників: «А щоби подальша їхня дорога була щасливою та успішною, просимо їх пройти на нашу лінійку під вишитими рушниками, які в українців здавна були символом благополуччя». Під урочитсі звуки маршу восьмеро дев`ятикласників зайняли свої місця. А ведучі продовжили: «Сьогодні наша школа нагадує дерево, від якого відірвалось 8 листочків. Нехай же доля не розкидає вас у буремному вихорі життя. Дружіть між собою, приходьте до школи, приводьте сюди своїх дітей. Завжди пам’ятайте: ви – наші вихованці. Вам тут завжди будуть раді, завжди вислухають, порадять, допоможуть. Почепіть свої листочки на наше символічне дерево». І ось уже лунають щирі побажання вчорашніх учнів 9 класу: нехай школа процвітає, нехай збільшується кількість дітей у класах, щоби була у школі своя хороша футбольна команда, щоби ніколи не забували тих, хто тут навчався й бешкетував...
Багато гарних слів пролунало від учнів, чимало жартівливих побажань почули вчителі від випускників, безліч щирих віршиків продекламували першокласники. І ось – найурочистіший момент: слово надають директору шкорли, Савчуку А.Ю., і він вручає свідоцтва про отримання базової загальної середньої освіти. Сльози радості на очах у батьків, розчулення на обличчях дітей. Це перший такий важливий документ у їхньому житті. І не дарма класний керівник Сидорович Л.В. сказала, що дуже важливо, що така важлива подія відбулася із Божим благословенням. Сподіваємося, що ця чудова традиція – у день отримання свідоцтв спершу йти на спільну молитву до церкви – буде продовжена й надалі.

Учитель української мови та літератури Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст. Сидорович Л.В.

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930