• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У Тростянецькій школі згадували Олександра Олеся

У Тростянецькій школі згадували Олександра Олеся

2013-12-05

/Files/images/олесюjpg.jpg

Про відзначення 135-річчя від дня народження Олександра Олеся, митця слова, що зумів поєднати в поезії протилежне, учні Тростянецької
ЗОШ І-ІІ ст. дізналися у переддень святкувань, 04 грудня: упродовж цілого дня на перервах вони мали змогу чути пісні на слова цього романтичного лірика. Тому, коли наступного дня учнів школи зібрали в кабінеті інформатики і бесіду з молодшими школярами розпочали зі слова «псевдонім», у відповідь почулося: «Олесь - Кандиба» (цей ситуативний ланцюжок згодом отримав продовження в учнів).
Далі 6-класники показали свої знання з вивченого позаторік – поетичної збірки «Княжа Україна», до якої ввійшли вірші, присвячені княжому періоду Руси-України, з допомогою яких помандрували в часі від Аскольда й Діра та переможного походу князя Олега на греків до Ярославів, Мудрого й Осмомисла. Ці твори писав письменник для сина Олега (майбутній талановитий поет, вчений-археолог і політичний діяч Олег Ольжич, котрого фашисти замучили у концтаборі Заксенгаузен). Згодом учні переглянули презентацію, з якої дізналися про життєвий і творчий шлях поета-модерніста.
Пізніше мали змогу почути і порівняти прочитання народними артистами України хрестоматійних (аудіозапис) поезій із виконанням учнями Корман О. (9 кл.), Адамиком А. (6 кл.) відповідно віршів «Рідна мова в рідній школі» і «О слово рідне! Орле скутий».
На кінець переглянули в «ютубі» музичну композицію про актуального й у наш час безіменного алегоричного «лебедя» за однойменним віршем поета, котрий розбудив свою «зграю» зі сну.
Почуте про поета-символіста , «козака з вільним духом, ніжним серцем, з іскрами в очах» нікого з присутніх не залишило байдужим.

Учитель української мови та літератури Тростянецької ЗОШ І-ІІ ст.. Савчук А.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi

Новини

Опитування

Який шкільний предмет для вас найцікавіший

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930